Eggs benedict maken

Eggs benedict is een  recept dat niemand af kan slaan. Het gepocheerde ei in combinatie met zalm, spek of rauwe ham en de romige hollandaisesaus maken dit recept tot een echt feestgerecht! Leuk voor een paasbrunch bijvoorbeeld.

Ingrediënten

De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen en de hoeveelheid broodjes die je per persoon serveert.

4 sneetjes brood (wit of bruin) of toast
4 eieren
4 plakjes (of twee kleine mootjes) zalm, rauwe ham of spek
hollandaisesaus
Wat sla of kruiden naar smaak voor een frisse bite
1 avocado

Eggs benedict smaakt ook heerlijk met asperges!

Bereiding eggs benedict

Eggs benedict is een gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het leuke is, dat je er zo helemaal je eigen draai aan kunt geven! Wil je liever een krokant broodje, dan rooster je het brood. Toch liever zacht brood? Dan ga je gewoon voor een sneetje vers wit of bruin brood (origineel wordt Eggs benedict geserveerd op toast of muffins).

Hetzelfde geldt voor het beleg: begin je met een laagje sla, wat kruiden, avocado of geen van beide? En houd je van vis of toch liever vlees. Het gepocheerde ei smaakt lekker bij zowel zalm als bij rauwe ham of spek. Helemaal geen vlees of vis, ga dan voor kaas!
De twee onmisbare ingrediënten voor Eggs benedict zijn natuurlijk de gepocheerde eieren en hollandaisesaus!
In de hoeveelheid kun je dan weer wel variëren.
Kortom wees creatief en stel je eigen Eggs benedict samen. Zeker weten dat je gasten smullen tijdens de paasbrunch!

Recept gepocheerd ei.
Recept hollandaisesaus.

Eggs benedict, waar komt het vandaan?

Er wordt gezegd dat het recept ontdekt werd door een makelaar van Wall Street. Hij bestelde in 1894 in het Waldorf Hotel in New York een gerecht waarin al zijn favoriete ingrediënten voorkwamen: ei, ham/spek, toast en hollandaisesaus. Het Amerikaanse gerecht vind je af en toe bij een Nederlands restaurant én vanaf vandaag ook in jouw keuken!

Liever een gebakken of gekookt ei?
Bekijk de artikelen: Hoe kook je het perfecte ei?  en Zo bak je het lekkerste en leukste ei! Of hartige taart met spinazie

admin

View Comments

  • Wij gaan een lekker ouderwets koud buffet maken met rundscarpaccio, tomaat garnaal, tonijn perzik en gepocheerde zalm met lekker veel cocktailsaus. Op het menu staat ook een lekker aspergesoepje en een asperge-hamquiche. En voor bij de koffie ga ik jouw citroenkoeken eens uitproberen. Vrolijk pasen! my customer essay

Share
Published by
admin

Recent Posts

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

3 dagen ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago

Stinsenplanten: Alles wat je wil weten

Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…

2 weken ago

Op tuinenreis naar Ostfriesland en Oost-Groningen van 13 t/m 17 september

Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…

3 weken ago

Light just got smarter

Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…

3 weken ago