Paaseieren zijn heerlijk, maar hoe leuk is het om je eigen gevulde paaseieren te maken? Niemand kan deze gevulde chocolade paaseieren weerstaan. Leuk voor bij de thee of als toetje na de paasbrunch.

Wat heb je nodig?
6
holle chocolade paaseieren (zo groot als een gemiddeld ei) 
125
milliliter slagroom
2 schepjes basterdsuiker
100 gram roomkaas
Eventueel een zakje klopfix
½ 
jampotje lemon curd 

Voorbereiding:  Zet de beslagkom voordat je begint even vijf minuten in de koelkast. Laat ook de slagroom in de koelkast staan totdat je hem gaat kloppen. Wanneer de slagroom opwarmt wordt het vet in de slagroom te zacht en zou je hem nooit stijf kunnen kloppen.

Zo maak je de gevulde chocolade paaseieren

Slagroom & roomkaas
1 Roer de roomkaas in een apart kommetje of mokje tot een gladde massa. 2 Doe de slagroom met de suiker in een schone koude kom. Klop de slagroom op de hoogste stand met een slagroomklopper, keukenmachine of handmixer. Stop af en toe even om te kijken hoe dik de slagroom is. Als de slagroom een luchtige massa vormt, maar nog net niet dik genoeg is 3 voeg je de roomkaas toe. 4 Roer het geheel met een spatel, lepel of garde door. Zet de kom met de slagroom en roomkaas vervolgens even in de koelkast. Tip! Wil je zeker weten dat de slagroom stijf wordt en blijft? Voeg dan een zakje klopfix toe aan het geheel.

Gevulde chocolade paaseieren
6
Snijd de kopjes van de chocolade eieren eraf.  7 Schep met een klein lepeltje het mengsel van roomkaas en slagroom in de chocolade paaseieren.  8 Maak met een mesje of de achterkant van een lepel een kuiltje in het mengsel van slagroom en roomkaas. 9 Schep met een lepel een schepje lemon curd in dit kuiltje. Houd aan de zijkant een randje wit over, zodat het lijkt alsof het een echt ei is. 10 Serveer de eieren in een eierdopje met een lepeltje. 11 Genieten!

Anderen lezen ook:  Paastak maken

chocolade-paaseiren