Zin in iets zoets, maar ook iets gezonds? Probeer deze pompoenpannenkoeken! Dit Antilliaans recept smaakt lekker op warme en koude dagen.
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar, voeg een snufje zout toe en prak het vruchtvlees met een vork, pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de twee eieren, de bloem, melk, kaneel, het bakpoeder, de suiker en de rozijnen toe aan de puree. Mix het geheel tot een glad beslag.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Zo krijg je drie kleine pannenkoekjes.
Tip: Lekker met roomkaas, stroop en geroosterde pompoenpitten. Maar ook met (boter en) suiker zijn ze heerlijk!
Meer met pompoen? Probeer pompoensoep!
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…
View Comments
Nog nooit eerder gegeten. Ik ga ze zeker uitproberen met pompoenen uit eigen tuin !