Een lekkere frisse bonensalade met radijsjes. Ook heel erg handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick!
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 g verse tuinbonen
1 l groentebouillon
5 el citroensap
1 tl zout
¼ tl witte peper
1 tl suiker
3-4 el olijfolie
2-3 lente-uitjes
1 bosje radijs (circa 250 g)
1 handvol klaver
Bereiding bonensalade met radijsjes
Dop de bonen, breng de groentebouillon aan de kook en kook de bonen in circa 8 minuten in de bouillon beetgaar.
Roer het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de olie door elkaar.
Was de radijsjes, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren.
Was de klaver.
Schep de bonen uit de bouillon en doe ze in de marinade.
Meng de uitjes erdoorheen.
Laat de salade ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen.
Voeg voor het opdienen de radijsjes toe en bestrooi met de klaver.
Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Afkoeltijd: 2 uur ǀ Kooktijd: 8 minuten
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…