Pastasalades zijn makkelijk te maken, lekker en handig om mee te nemen. Of heel smakelijk tijdens een barbecue. Probeer deze heerlijke pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella eens!
Ingrediënten (4p)
180 g macaroni
180 g boontjes
8 zongedroogde tomaatjes
1 bol mozzarella
3 plakjes Parmaham
Peper en zout
4 el olijfolie
Bereiding pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella
Kook de macaroni beetgaar in 7 min (na het koken onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water).
Verwijder de harde punten van de boontjes en breek doormidden.
Blancheer de boontjes (in gezouten water) 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Na het blancheren onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water (dit stopt het kookproces).
Snijd de mozzarella in blokjes en de Parmaham in fijne reepjes snijden.
Meng alles door elkaar, voeg de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY
Ook lekker bij een picknick of barbecue: Gevulde champignons!
Probeer ook eens:
BBQ-brood
Courgette met Parmezaanse kaas
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…