Lekker als voorgerecht, als tussendoortje of voor een picknick: heerlijke gevulde champignons. Dit lust iedereen!

Ingrediënten voor gevulde champignons
12 grote of 24 kleine champignons
circa 48 cherrytomaatjes
1 à 2 wortels
300 ml water
2 bouillonblokjes
circa 4 eetlepels geraspte kaas
1 bol mozzarella (circa 125 gram)
2 el groene pesto
2 el fijn gesneden rucola
peper en zout naar smaak

Bereiding gevulde champignons met pesto en tomaatjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Los de bouillonblokjes op in circa 300 ml kokend water.
Maak ondertussen de champignons schoon met een keukenpapiertje, verwijder het steeltje en hol ze een beetje uit met een klein mesje.
Snijd de wortels in kleine stukjes, doe deze samen met de pesto in een kommetje.
Roer het geheel even goed door en verdeel het vervolgens met een theelepeltje over de uitgeholde champignons.
Voorzie iedere champignon ook van een klein beetje mozzarella en 2 doorgesneden cherrytomaatjes.
Strooi als laatst wat geraspte kaas over de gevulde champignons.
Zet de champignons netjes op een rijtje in een of twee ovenschotels.
Giet de bouillon in de ovenschotel, zo staan de champignons in de bouillon.
Zet de ovenschotel ongeveer tien minuutjes in de oven.
Garneer de gevulde champignons met wat kleine stukjes rucola.

Et voilà! Eet smakelijk!

 Meer heerlijke (picknick)recepten vind je in het magazine LandIdee.