Een lekkere frisse bonensalade met radijsjes. Ook heel erg handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick!

Voor 4 personen

Ingrediënten
500 g verse tuinbonen
1 l groentebouillon
5 el citroensap
1 tl zout
¼ tl witte peper
1 tl suiker
3-4 el olijfolie
2-3 lente-uitjes
1 bosje radijs (circa 250 g)
1 handvol klaver

radijsjes

Bereiding bonensalade met radijsjes
Dop de bonen, breng de groentebouillon aan de kook en kook de bonen in circa 8 minuten in de bouillon beetgaar.
Roer het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de olie door elkaar.
Was de radijsjes, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren.
Was de klaver.
Schep de bonen uit de bouillon en doe ze in de marinade.
Meng de uitjes erdoorheen.
Laat de salade ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen.
Voeg voor het opdienen de radijsjes toe en bestrooi met de klaver.

Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Afkoeltijd: 2 uur ǀ Kooktijd: 8 minuten