Een zomers veldboeket uit eigen tuin zorgt direct voor een heerlijke sfeer in huis of op het terras. Maar hoe houd je dat boeket nu lang mooi als de temperaturen boven de 30 °C stijgen? Hierbij een hitteplan voor je bloemen!

Zoek een koele plek

Zet het verse boeket niet in de volle zon, hier kunnen de bloemblaadjes verbranden. Zoek liever een koele plek. In de nacht is het buiten soms zelfs aangenamer dan binnen. Heb je een balkon of tuin? Zet je bloemen buiten in de schaduw. Zo geniet je van mooie bloemen terwijl je buiten zit!

Zomerboeket verzorgen

Water, water, water

Een essentieel onderdeel van ieder hitteplan, dus bij het hitteplan voor bloemen ontbreekt het niet. Jij drinkt extra veel tijdens de hitte. Vergeet de bloemen ook niet als je een kan komkommerwater of limonade voor jezelf neerzet. Vul de vazen bij met extra water of nog beter: ververs het water dagelijks.

zomerboeket

Kies zorgvuldig

De ene bloem kan beter tegen de hitte dan de ander. Met voorspellende weerberichten kun je rekening houden met de bloemen die je uitkiest voor je boeket. Delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen de warmte.

Zomerboeket verzorgen

Haal de zwakste schakel eruit

Is er toch een steel die het niet heeft gered? Even slikken en weer doorgaan. Haal de bloemsteel er zo snel mogelijk uit, dan hebben de andere bloemen daar geen last van en voorkom je een slap hangend boeket.

Inspiratie nodig voor een mooi boeket? Bekijk hier mooie zomerboeketten!

Tekst en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

Anderen lezen ook:  Februari: bijna voorjaar!  

Bekijk ook: