Misschien kan je niet zo goed tegen de warmte of wordt je snel moe op warme dagen. Toch zijn de hoge temperaturen nog zo slecht niet voor je lichaam. De hitte kan zorgen voor een lagere bloeddruk en helpt met verbranding.

Warme niet altijd vermijden

Uit onderzoek blijkt dat het menselijk lichaam zich kan aanpassen aan de warmte na een periode van gewenning. En dat is goed voor je hart- en vaatstelsel! Onderzoekster Hanny Pallubinksy vindt dat wij de warmte niet altijd moeten vermijden.

Airconditioning is niet altijd goed

Het is dan wel fijn om te werken en te slapen bij een aangename temperatuur van rond de 22 graden, maar de shock die je krijgt wanneer je naar buiten gaat waar het in eens 10 graden warmer is, is niet goed voor ons lichaam”, legt de onderzoekster uit. Je kunt beter wennen aan de warme temperaturen, dan krijgt je lichaam niet steeds die shock te verduren.

waarom hitte goed voor je is

Warmte goed voor diabetes type 2

Mensen met diabetes type 2 hebben kunnen profijt hebben van de warmte, de blootstelling aan warmte blijkt de suiker- en insulinewaardes in het bloed te verlagen. In ruststand verbruikt het lichaam dan meer vetten dan voorheen.

‘Warm land of warm bad’

Volgens Pallubinksky kan het zeker geen kwaad om een tijdje in een warm land te verblijven. ”Op vakantie gaan is natuurlijk altijd leuk.” Hoewel met deze temperaturen een vakantie in eigen land ook zeker aan te raden is. Zo nu een dan warm bad is ook heel goed.

waarom hitte goed voor je is

Onderzoek naar warmteregulatie

Het onderzoek naar warmteregulatie werd gedaan door Maastricht UMC+. Voor het onderzoek werden twee groepen mensen: een groep jongvolwassenen en een groep mannen op middelbare leeftijd met overgewicht, een week lang zes uur per dag blootgesteld aan temperaturen van respectievelijk 33 en 34,5 graden. Dat gebeurde in zogenoemde respiratiekamers waar ze op hun gemak hun eigen ding konden doen. Hieruit bleek dat het lichaam zich geleidelijk kan aanpassen aan de warmte. Daarnaast werden enkele positieve gezondheidseffecten geconstateerd zoals een lagere bloeddruk.

Toch last van de warmte? Lees hier onze tips!

Bron: RTLnieuws.nl