Of het nu gaat om zonnebloemen, dahlia’s, lupinen of vingerhoedskruid; al deze bloemen geven je een heerlijk zomergevoel, vooral in deze geweldige zomerboeketten!

1. Moestuinboeket
Dit zomerboeketje komt van de bloemist, maar zou je ook in je eigen moestuin kunnen plukken. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor de heerlijke geur en kleur. De mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

zomerboeketten uit eigen tuin

2. Kringgesprek

Kies de mooiste bloemen met heel veel bloemetjes aan één steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met de voeten in het water staan. De solisten van dit mooie ‘kringgesprek’: gladiool, ereprijs (Veronica), vuurpijl (Kniphofia), leeuwenbek (Antirrhinum) en naald van Cleopatra (Eremurus).

zomerboeket

3. Bamboe en zomerbloemen
Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel (Alchemilla), akkerscherm (Ammi majus) en Gloriosa.

vrolijke zomerboeketten

4. Mooie bolletjes
Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen groot feest. Maak het nog gezelliger met glazen waarin je bloemen direct in water hebt gelegd. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met duifkruid (Scabiosa), Asclepias, Zinnia, zilverdistel (Eryngium) en korenbloem (Centaurea).

Zomerbloemen

5. Botanisch stilleven
Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok.

zomerboeketten

6. Mooi gepresenteerd
Zet een dienblad vol verschillende vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel (Alchemilla), lamsoor (Goniolimon) en Gloriosa.

7. Simpel & stijlvol
Zet negen min of meer identieke vaasjes in een blok bij elkaar en vul ze met luchtige zomerbloemen naar keus, bijvoorbeeld monnikskap (Aconitum), vingerhoedskruid  (Digitalis), vuurpijl (Kniphofia), leeuwenbek (Anthirrinum), violier (Matthiola) en lupine.

vrolijke zomerboeketten

8. Acrobatiek
Bloemen als luchtacrobaten. Hang lampenkapframes op waaraan je vervolgens vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals klokjesbloem (Campanula), Lavatera, Sandersonia en gentiaan.

zomerboeketje

9. Lange stelen
Een heerlijk boeket van bloemen met lange stelen zoals lupine, vingerhoedskruid (Digitalis), vuurpijl (Kniphofia), monnikskap (Aconitum) en Sandersonia.

vrolijke zomerbloemen

10. Op een rijtje
Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en zet in elk vaasje een bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals klokjesbloem (Campanula), witte Lavatera en oranje Sandersonia. Je kunt ze prima combineren met sierui en gentiaan.

Hoe je een boeket langer fris houdt? Zo!