Met het vooruitzicht op de feestdagen is het heerlijk om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Met deze ronde appelcake zorg je er voor dat iedereen een warm gevoel krijgt van binnen!

Ingrediënten:
– 200 g boter
– 200 g suiker
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 4 eieren
– snufje zout
– 3 friszure appels (Goudreinette)
– citroensap
– poedersuiker
– paneermeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in met neutrale olie of boter. Strooi er wat paneermeel in en schud wat met de vorm zodat het paneermeel de bodem en de zijkanten bedekt. Schil de appels, snijd ze in partjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Mix de boter met de suiker en het zout tot een lichtgele crème. Dit kan wel 10 minuten duren. Mix dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag. Stort het beslag in de springvorm en verdeel de appelpartjes over de cake. Je kunt ze plat leggen of er recht insteken, dat maakt niet uit. Zet de cake in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (dan moet de prikker schoon uit de cake komen). Laat wat afkoelen en haal dan de rand van de springvorm los. Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.