Ruik je de heerlijke geur van zelfgebakken cake al? Bereid je voor op heel veel variaties aan smaken en geuren! Foodstylist en auteur Vincent Amiel maakte 40 totaal verschillende recepten, gebaseerd op de authentieke cake. Zowel hartig als zoet, en allemaal passen zin een cakeblik! Wij mogen hierbij één recept delen uit dit heerlijke boek, namelijk de variant met vijgen en ham.

Ingrediënten cake met vijgen en ham

  • 3 eieren
  • 125 gr parmaham
  • 80 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2/3 zakje bakpoeder
  • 150 gr gedroogde vijgen
  • 10 cl olijfolie
  • 180 gr bloem
  • 12 cl melk

Bereiding cake met vijgen en ham

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem.
Snijd de vijgen en de ham fijn.
Scheid de eidooiers van het eiwit.
Meng in een grote kom de eidooiers met de olie.
Voeg melk, bakpoeder en bloem toe en daarna alle andere ingrediënten.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespuntje zout.
Schep ze voorzichtig door het bloemmengsel.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

In LandIdee augustus-september vind je meer heerlijke cakerecepten!

Cake bakken

Boek Cake bakken – hartig en zoet
Auteur Vincent Amiel
Fotograaf Claire Payen
ISBN 9789462502192
Prijs € 14,99
Uitgever Forte Culinair