Cheesecake en aardbeien zijn los van elkaar al een traktatie, laat staan als je dit samenvoegt. Deze cheesecake met aardbeien is onweerstaanbaar! 

Ingrediënten Cheesecake

Voor de bodem

300 g biscuitjes  (maria- of digestive koekjes)
100 g roomboter

Voor de vulling

halve citroen
600 g roomkaas
180 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren
125 g crème fraîche
50 g bloem

Voor de garnering

500 g aardbeien
paar blaadjes basilicum of munt
evt. poedersuiker

Cheesecake met aardbeien maken

Bereiding cheesecake met aardbeien

Verwarm de oven voor op 120 °C en zet alle ingrediënten uit de koelkast, zodat ze opwarmen tot kamertemperatuur.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de biscuitjes fijn met een keukenmachine, vork, stamper of doe de koekjes in een plastic zak en rol de koekjes fijn met een deegroller.
Smelt de 100 g boter in een pannetje.
Doe de gemalen koekjes in een (beslag)kom en roer de boter erdoor.
Verdeel de koekjes gelijkmatig over de bodem van het bakblik; als je voldoende hebt, kun je ook de zijkanten van de bakvorm bedekken met de koekkruimels. Verdeel de ‘koekjesbodem’ gelijkmatig over het bakblik met de achterkant van een lepel.
Druk de bodem en de rand stevig aan, dit kan ook met een lepel.
Zet het bakblik met de bodem in de koelkast.

Bereiding vulling

Maak de halve citroen schoon en rasp de schil en pers de citroen uit. Bewaar het sap en de rasp in een kommetje.
Mix de roomkaas en de basterd- én de vanillesuiker met een mixer tot een glad mengsel.
Klop vervolgens (met een lepel of spatel) de crème fraîche en de eieren door het mengsel. Zeef als laatst de bloem boven de beslagkom, en voeg citroenrasp en -sap toe.
Spatel alles nog even door elkaar.

Cheesecake met aardbeien

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de vulling over de bodem.
Bak de cheesecake in 1 ½ uur in het midden van de oven gaar.
De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Je kunt dit testen door het bakblik heen en weer te bewegen; als de binnenkant nog heel licht wiebelt, is het goed. Als de taart te veel wiebelt, is hij nog niet gaar.
Haal de cheesecake niet uit de oven. Doe de oven uit en laat de cheesecake nog 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Garnering

Was de aardbeien en de basilicum- of muntblaadjes. Snijd de aardbeien eventueel doormidden. Garneer de cheesecake naar eigen inzicht met aardbeien en basilicum- of muntblaadjes.
Bestrooi de aardbeien eventueel met poedersuiker.

Geniet ervan!

Bekijk meer recepten en ideeën met aardbeien