Ooit gehoord van arretjescake? Het is een ouderwets, maar onweerstaanbaar recept! Je maakt de cake heel gemakkelijk van boter, koekjes, suiker en cacao. Je laat de arretjescake even staan in de koelkast en klaar is het! Deze koude cake die het goed doet op ieder feestje!

Ingrediënten voor arretjescake

  • 1 rol biscuits (circa 200 gram)
  • 200 g (room)boter
  • 250 g basterdsuiker
  • 2 el cacao
  • eventueel een ei

Tip van lezer Netje: ter vervanging van het ei kun je kiezen voor 2 el vanillevla!

Bereiding arretjescake

Brokkel de biscuits en bewaar ze in een beslagkommetje. Beleg de cakevorm met wat bakpapier. Smelt ondertussen de boter in een pannetje of in de magnetron.

Meng de suiker, cacao en eventueel het ei in een andere (beslag)kom goed door elkaar. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan het mengsel en roer goed door.

Doe de gebrokkelde koekjes bij het mengsel en roer nog eventjes door elkaar. Verdeel het mengsel in de cakevorm en laat hard worden in de koelkast. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte arretjescake!

Houd je veel van chocolade? Voeg gerust naar smaak wat extra cacao toe. arretjescake
Tip: ook lekker in stukjes door de yoghurt! 

Oorsprong arretjescake

Arretjescake heet oorspronkelijk Arretje’s cake. Het recept stond voor het eerst in het promotieboekje voor vet van de Nederlandsche Oliefabrieken. Het stripfiguurtje Arretje Nof  werd als reclame gebruikt voor de producten, dit was zogenaamd Arretje’s cake.

In de arretjescake op de foto zijn iets te veel koekjes gebruikt, hierdoor valt de cake snel uit elkaar als je hem aansnijdt.

Vond je deze cake lekker? Probeer ook eens deze cakes te maken:

Anderen lezen ook:  Appel-kruimeltaart

Heb jij zelf nog een tip voor het maken van de arretjescake of een andere heerlijke cake? Deel het met ons in de reacties hieronder.

LandIdee nieuwsbrief