De herfst is dé perfecte tijd voor een boswandeling. Geniet dan nog meer van de prachtige kleuren door de herfstwandeling te onderbreken met een lekkere herfstpicknick in de frisse buitenlucht!

Zonnige herfstdagen

Vooral zonnige herfstdagen zijn heerlijk voor een stevige wandeling. Nog heel even genieten van die laatste zonnestralen, om ze voor de komende winter in je hart te bewaren. Door veel buiten te zijn op deze dagen, verminder je overigens ook de kans op een herfstdip! Bovendien is veel bewegen goed voor de doorbloeding van je lichaam en je stofwisseling. Dit zorgt er op de wat meer gure herfstdagen dan weer voor dat je huid mooi en beschermd blijft.

Herfstpicknick

Meenemen tijdens de herfstwandeling

Neem een lichtgewicht klapstoeltje of tafeltje mee om je eten op uit te stallen tijdens de picknick. Om fijner te zitten, kun je een deken meenemen en deze over omgevallen stammen of grote keien leggen. Heb je warme dranken en gerechten bij je? Neem ze dan mee in thermosflessen en speciale warmhouddozen; zo is alles nog steeds lekker warm bij de picknick.

Gezellige herfstpicknick

Ga op zoek naar de dikste boom en spreid je picknickkleed uit aan de voet. Maak er een gezellig uitje van door wat heerlijke tussendoortjes mee te nemen. Of wat dacht je van een lunch of avondeten in het bos? Ook heerlijk! Hieronder wat makkelijke recepten die je eenvoudig mee kunt nemen:

Appelcake

Appelcake

Maak van de appeloogst deze heerlijke appelcake. Neem tijdens het wandelen wat stukjes mee in een bakje en zeker weten dat je er van zult smullen! 

Anderen lezen ook:  3x leuke openlucht evenementen


pastasalade

Pastasalade

Liever wat hartigs? Kies dan voor deze heerlijke pastasalade!

recept gevulde champignons

Gevulde champignons

Wil je er wat meer werk van maken? Maak dan deze gevulde champignons! De herstpicknick wordt zo echt een feestje!

recept arretjescake

Zoetekauw

Voor de zoutekauw onder ons:  arretjescakeGemakkelijk te maken en ook eenvoudig mee te nemen in een bakje.

koffie herfstpicknick

Lekker warm drankje!

Iedereen die de natuur in de herfst wil verkennen, zal blij zijn met een kop thee, koffie of warme chocolademelk. Voor een wandeling zijn geëmailleerde bekers geschikt, deze zijn robuuster dan normale koppen. En daarnaast zien ze er natuurlijk ook gewoon heel erg leuk uit. Vul je voor je vertrekt genoeg thermoskannen met drinken, zodat iedereen wat lekkers te drinken heeft!

Heb je na het wandelen nog geen genoeg gekregen van de natuur? Ga dan lekker aan de slag in je tuin. Lees hier welke tuinklusjes je kunt doen in september en oktober