De omslag van het weer tijdens het wisselen van de seizoenen, resulteert bij veel mensen in een herfstdip. Met deze 6 tips gaat jouw herfstdip dit jaar aan je voorbij.

1. Sporten in de buitenlucht

Sporten geeft je meer energie, maakt je hoofd leeg en laten de gelukshormonen in je bloed toenemen.  Wie buiten sport, krijgt ook nog eens meer zuurstof binnen.

2. Oranje boven!

Oranje heeft een vitaliserende werking, verzamel dus zoveel mogelijk oranje voorwerpen om je heen. Het psychologische effect kun je versterken door citrusvruchten (bijvoorbeeld mandarijntjes) te eten.

herfstdip

3. Fit met magnesium

Magnesium stimuleert het zenuwstelsel en voorkomt stress. Goed nieuws voor mensen die graag gedroogde vruchten, noten en linzen eten: deze bevatten heel veel magnesium.

4. Even bijtanken

’s Avonds wordt het weliswaar vroeger donker, maar overdag verwent de zon ons vaak nog met zijn warme herfstlicht. Ga in je pauze dus lekker naar buiten. Want ook op dagen met minder licht zorgt de invloed van de zon voor de aanmaak van hormonen die de stemming verbeteren (endorfine en serotonine).

6 tips tegen herfstdip

5. Een gezellige avond helpt

Afleiding is het beste tegengif voor lusteloos- en vermoeidheid. Gezellige onderonsjes helpen om de donkere wolken rond je hoofd te verdrijven.

6. Verkwikkende wisseldouche

Als eind oktober de wintertijd ingaat, ben je vaak de hele dag aan het geeuwen. Af en toe een wisseldouche bestrijdt de moeheid en stimuleert de bloedsomloop.

Nog blijer worden? Ga zelf aan het decoreren