Al die vallende bladeren maken sommige dieren wel heel vrolijk! Ben je ook zo gek op de herfst? Speciaal voor jou hebben we heel blije (of toch niet zulke blije) dieren op een rij gezet.

1. Spring een gat in de lucht

De hond op de foto hierboven wordt zo enthousiast van al die gevallen bladeren dat hij een gat in de lucht springt!

dieren in de herfst

2. Lekker zacht

Wat zijn die blaadjes toch heerlijk zacht, deze kitten is er even goed voor gaan zitten. Geniet jij ook zo intens van de herfst?

dieren in de herfst

3. Hallo

Wat doet zo’n grote camera tussen al dat herfstblad?

dieren in de herfst

4. Goed voorbereid

Deze konijnen zijn alvast goed voorbereid op de winter. Wist je dat sommige dieren zich in de herfst al voorbereiden op hun winterslaap?

dieren in de herfst

5. Lekker, lekker!

Kippen vinden het heerlijk om tussen al het blad in de tuin te scharrelen op zoek naar allerlei heerlijke hapjes! Zou jij ook graag kippen in je tuin willen? Bekijk hier 9 redenen waarom je dat zou moeten doen!

6. Hebbes!

Deze kat ziet alle bladeren als prooi. Wat een vangst!

dieren in de herfst

7. Eropuit

Trek eropuit met je hond! Honden genieten volop in het bos: maar dat is na deze foto vast wel duidelijk.

dieren in de herfst

8. Wat lekker!

Vogels zijn niet de enige dieren die wel zin hebben in wat extra voedsel in de herfst. Ook deze eekhoorn heeft het overheerlijke vogelvoer ontdekt, maar of het hem gaat lukken? Natuurlijk!

Dieren in de herfst

9. Verstopte dieren

Wat is er nu leuker dan verstoppertje spelen in een hoop bladeren? Al hebben deze twee honden nog niet helemaal door hoe het spel werkt.

Anderen lezen ook:  Herfstslinger maken!

Dieren in de herfst

10. Herfstdip dieren én mensen

En sommige dieren én mensen blijven tijdens de herfst en winter gewoon liever binnen… maar wat helpt tegen een herfstdip? Je leest het hier!

Maar de herfst is natuurlijk niet alleen maar guur en koud. Nee, voor tuinliefhebbers is er ook tijdens deze periode een hoop te doen. Of verzamel kastanjes en fruit en maak deze zeven gezellige herfstdecoraties.