Twijfel je nog of je kippen in je tuin wilt houden? Lees dan onderstaande 9 redenen. Zeker weten dat je na het lezen niet meer twijfelt en je vanavond nog op zoek gaat naar wat geschikte kippen voor jouw tuin! 

1. Kippen zijn gezellig
Kippen zorgen letterlijk voor leven in de tuin. Ze scharrelen vrolijk rond, maken wat gezellige geluidjes en zien er mooi uit. Wanneer je genoeg ruimte hebt, is het leuk om de dieren zo nu en dan los rond te laten scharrelen.

2. Kindvriendelijk
Kinderen vinden dieren vaak heel interessant. Sommige kinderen kunnen uren kijken naar dieren en vooral naar kippen; want zij zijn de hele dag in beweging. Daarnaast leert het kinderen verantwoordelijkheid te nemen als ze de dieren (af en toe) mogen verzorgen.

3. Iedere dag een vers eitje
Als je geluk hebt, zorgen kippen dagelijks voor een vers eitje! Wie wil dat nu niet.

4. Goede afvalverwerkers
Restjes groenten, fruit of oud brood vinden kippen heerlijk. Het scheelt je al snel weer een volle gft-bak. Goed voor je portemonnee én voor het mileu!

5. Contact met de natuur
Niet alleen voor kinderen is het verzorgen en observeren goed, ook voor volwassenen helpt het je in contact te komen met de natuur. Veel mensen worden er heel rustig van. Daarnaast is het leuk als de kip jou leert kennen, zo worden jullie echte dierenvrienden!

6. Goedkoop
Kippen zijn goedkope dieren, in aankoop, maar ook in verzorging. Ze stellen niet zulke hoge eisen aan het voer. Een gerecht van granen en wat groenafval vinden ze heerlijk!

7. Onkruideters
Kippen vinden onkruid, grasmaaisel, rupsen én slakken heerlijk! Laat ze dus gerust af en toe eens rondscharrelen door je (moes)tuin. Scheelt jouw weer een avondje onkruid wieden.

8. Vruchtbare compost
De mest van kippen bevat veel stikstof en andere voedingsrijke bestanddelen. Wanneer je het mengt met tuinafval en verwerkt tot compost heb je een uitstekende vruchtbare bodemverbeteraar.

Welke kippenrassen het meest geschikt zijn voor jouw tuin? Je leest het hier

Zelfs in de stad is het mogelijk om kippen te houden.