Twijfel je nog of je kippen in je tuin wilt houden? Lees dan onderstaande 9 redenen. Zeker weten dat je na het lezen niet meer twijfelt en je vanavond nog op zoek gaat naar wat geschikte kippen voor jouw tuin! 

1. Kippen zijn gezellig

Kippen zorgen letterlijk voor leven in de tuin. Ze scharrelen vrolijk rond, maken wat gezellige geluidjes en zien er bovendien mooi uit. Wanneer je genoeg ruimte hebt, is het leuk om de kippen in je tuin zo nu en dan los rond te laten scharrelen.

kippen houden

2. Kindvriendelijk

Kinderen vinden dieren vaak heel interessant. Sommige kinderen kunnen dan ook uren kijken naar dieren en vooral naar kippen; want zij zijn de hele dag in beweging. Daarnaast leert het kinderen verantwoordelijkheid te nemen als ze de kippen in je tuin (af en toe) mogen verzorgen.

3. Iedere dag een vers eitje

Als je geluk hebt, zorgen kippen in je tuin dagelijks voor een vers eitje! Wie wil dat nu niet.

4. Goede afvalverwerkers

Restjes groenten, fruit of oud brood vinden kippen heerlijk. Het scheelt je al snel weer een volle gft-bak. Goed voor je portemonnee, maar natuurlijk ook voor het mileu!

kip

5. Contact met de natuur

Niet alleen voor kinderen is het verzorgen en observeren goed, ook voor volwassenen helpt het je in contact te komen met de natuur. Veel mensen worden er heel rustig van. Daarnaast is het leuk als de kip jou leert kennen, zo worden jullie echte dierenvrienden!

6. Kippen in je tuin zijn goedkoop

Kippen zijn goedkope dieren, in aankoop, maar ook in verzorging. Ze stellen niet zulke hoge eisen aan het voer. Een gerecht van granen en wat groenafval vinden ze heerlijk!

Anderen lezen ook:  8 weetjes over tamme varkens

kuikens

7. Onkruideters

Nog een voordeel van kippen in je tuin: Ze vinden onkruid, grasmaaisel, rupsen én slakken heerlijk! Laat ze dus gerust af en toe eens rondscharrelen door je (moes)tuin. Scheelt jouw weer een avondje onkruid wieden.

8. Vruchtbare compost

De mest van kippen bevat veel stikstof en andere voedingsrijke bestanddelen. Wanneer je het mengt met tuinafval en verwerkt tot compost heb je een uitstekende vruchtbare bodemverbeteraar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LandIdee Magazine (@landideemagazine)

Welke kippenrassen het meest geschikt zijn voor jouw tuin? Je leest het hierZelfs in de stad kun je heel eenvoudig kippen houden.