In LandIdee oktober-november nemen we een kijkje in het huis en interieur van Maria van Kuijk (37). Samen met haar man Johan (37) en vijf kinderen woont ze in het pand van de oude slagerij in Ouderkerk aan de IJssel, haar vondsten en bijzondere kalk- en krijtverf verkoopt ze in haar winkel aan huis: Oud Nieuws Wonen. 

Het hele  verhaal lezen? Bestel LandIdee hier!

Creatieve duizendpoot

Dat Johan handig, creatief en kunstzinnig is zie je overal terug in het huis. Hij bouwde een Ikea-keukenframe om tot een stoere, landelijke keuken, goot een robuust betonnen aanrechtblad, timmerde een badkamermeubel en maakte een schitterende vloer van sloophout. ,,Plankje voor plankje heeft hij de vloer in de keuken en kamer gemaakt’’, vertelt Maria trots maar bescheiden. Ook de bovenverdieping heeft hij haast volledig verbouwd.

Oudekerk a-d Ijssel Maria Henny van Belkom

Dijkwoning uit 1910

Het stel kocht het huis van een slager, die het huis vooral gebruikte als kantine en om in te slapen. Maria: ,,Alles was groen met geel geverfd, de deuren waren afgetimmerd en beneden was een grote ruimte waar dieren geslacht werden.” Toch waren zowel Maria als Johan direct verliefd op de dijkwoning uit 1910. ,,Het huis heeft zoveel karakter: een erker aan de achterzijde met een schitterende lichtinval, ornamenten aan het plafond, kamer-en-suitedeuren…’’

Oudekerk a-d Ijssel Maria Henny van Belkom

Sober en stoer interieur, maar ook liefdevol

Dat Johan en Maria elkaar goed aanvullen, zie je overal in terug. Het huis heeft evenwicht en balans. Het is sober en stoer, maar ook liefdevol. Kleine details als een brandend kaarsje op een mooi standaard, liefelijke stoeltjes, een dienblad met appeltjes en een zachte kleur verf op de muur. In de woonkamer hebben we de kleur Glycine  gebruikt, een roze-achtige kleur”, legt Maria uit. ,,Ik houd wel van het lieflijke, maar mijn oudste twee dochters vinden het maar kinderachtig, die willen graag een andere kleur op de wand. Ja, ook de kinderen denken al volop mee.”

Oudekerk a-d Ijssel Maria Henny van Belkom

Workshops door Carte Colori

In de ruimte onder het huis worden er regelmatig workshops gegeven door door een ervaringsdeskundige van Carte Colori. Dit is hét merk van Maria, intussen is ze sterdealer en kan ze snel aan de verf komen. Het interieur merk is afkomstig uit Italië, maar de verf wordt in Nederland op milieubewuste manier gemaakt. Maria verkoopt de kalk- en krijtverf in haar winkel en geeft kleuradvies (in de winkel en aan huis).

Lees het hele verhaal van Maria in LandIdee oktober-november.

Winkel
Oud Nieuws Wonen
Dorpsstraat 59
2935AB
Ouderkerk aan de IJssel
www.oudnieuwswonen.nl

Tekst: Lisa Verdoorn-Middelkoop
Foto’s: Henny van Belkom

Interessant? Hier kun je meer lezen over wonen en interieur!