Anthurium is een sterke plant, die vooral bekend staat om zijn kleurrijke, hartvormige schutblad. Hij is zowel als snijbloem en als kamerplant verkrijgbaar met bloeitijden variërend van weken tot maanden. Welke interieursmaak je ook hebt, Anthurium laat zich eenvoudig stylen en is een echte allemansvriend. Kijk zelf maar:

1. Speels

Zet op een sidetable allemaal verschillende vazen. Groot, klein, glas of keramiek. Steek in elk één of twee stelen Anthurium en je krijgt een speels effect. Mix voor een extra vrolijk effect meerdere kleuren met elkaar.

anthurium

2. Knallend

Met rode Anthuriums maak je een stevig kleuraccent in huis. De combinatie met accessoires in een contrasterende kleur zorgt voor een knallend effect.

3. Klassiek

Maak een klassiek tafereel met bruin glas of (oude) stenen flessen. Combineer donkere Anthurium met lichte en snijd de stelen zo af dat de lichte korter zijn dan de donkere.

potanthurium

4. Kluit

Niet alleen de schutbladeren en het groene blad van Anthurium zijn mooi. Ook de goed doorwortelde kluit mag gezien worden. Door de planten (zonder kweekpotje) in glazen potten te zetten ontstaat een natuurlijke, botanische sfeer.

anthurium

5. Brocante sfeer

Liefhebber van een brocante sfeer? Witte potanthuriums passen in elke pot, schaal of vaas. Doordat Anthurium veel groene bladeren heeft, valt de plant niet weg in een witte omgeving. Integendeel, Anthurium trekt op rustige en natuurlijke wijze de aandacht.

6. Muurbloempjes

Hang aan een saaie muur verschillende tassen, zet in elk een potanthurium en het is feest.

08-potanthurium-WEB

7. Versterkend

Zeker in een zwart-wit interieur brengen bloeiende planten als Anthurium sfeer en kleur. Door de pot en plant op elkaar af te stemmen, geef je heel eenvoudig kleuraccenten aan. Houd je van rode Anthuriums? Kies dan voor rode potten.

Anderen lezen ook:  6 Tips om langer van je tulpen te genieten

anthurium

8. Inpakken

Niet iedereen heeft potten die smaakvol met elkaar te combineren zijn. Geen probleem! Verf ze in dezelfde kleur of pak de potten in. De onweerstaanbare Anthuriums in verschillende kleuren en formaten ‘pakken’ vervolgens jou ook helemaal in…

9. Luchtig

Een mix van witte, roze en rode Anthuriums zorgen voor een rustige uitstraling. Snijd de bloemstelen op verschillende lengten af en zet ze in (glazen) vazen. Je krijgt zo een luchtig effect.

Makkelijke verzorging van de Anthurium

De plant vraagt nauwelijks verzorging. Zonder al te veel moeite blijft de kamerplant Anthurium maandenlang bloeien. Geef eens per week water en om de 2 weken een beetje plantenvoeding. De snijbloem Anthurium is zo mogelijk nog makkelijker. Snijd de steel schuin af en zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Belangrijk is wel dat je een schone vaas gebruikt en het water helder houdt. Ziet het water wat troebel? Snijd de stelen opnieuw een beetje schuin af en ververs het water. De snijanthurium heeft een vaasleven van gemiddeld 2 tot 3 weken.