Ben jij dol op planten in allerlei vormen en soorten? Dan zijn deze boeken voor plantenliefhebbers zeker iets voor jou. Ook erg leuk om cadeau te geven natuurlijk!

1. Get up and Grow

Boek Get up and Grow

Dat je niet altijd veel ruimte buiten nodig hebt als je kruiden, fruit en groenten wilt verbouwen, laat Lucy in haar boek ‘Get up and Grow’ zien. Van saladetrolley tot eetbare muurtuin, het boek zit boordevol inspiratie om je huis en tuin stijlvol, praktisch en groen in te richten. Met kennis van planten en oog voor design kun je alles kweken in de achtertuin, op het balkon, in de keuken en zelfs rond je bureau.

Titel: Get up and Grow
Auteur: Lucy Hutchings
Adviesprijs: € 23,99
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Uitgeverij: TerraLannoo
ISBN: 9789089898654

2. Een reis om de wereld in 80 planten

Een reis om de wereld in 80 planten

Een van onze favoriete boeken voor plantenliefhebbers is dit boek van Jonathan Drori. Planten, vaak mooi, soms dodelijk, maar altijd vindingrijk, vormen de bron van leven en lust, mythen en misbaar. Jonathan’s nieuwsgierigheid naar de plantenwereld is aanstekelijk. Hij brengt zijn wetenschappelijke kennis luchtig en schrijft met passie en een wrange humor, of het nu gaat over bedwelmende middelen als absint, iboga en cannabis, smaakmakers als de verkeerd begrepen vanille en het legendarische silphium uit de Romeinse keuken, of de fantasievolle en niet-aflatende speurtocht naar afrodisiaca.

Titel: Een reis om de wereld in 80 planten
Auteur: Jonathan Drori
Adviesprijs: € 24,99
Aantal pagina’s: 216 pagina’s
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024591787

Anderen lezen ook:  Zo stel je zelf het mooiste boeket samen

3. Tuinplantenlexicon

tuinplantenlexicon

In de Tuinplantenlexicon krijg je antwoord op al je tuinvragen. Het draait allemaal om de tabel achterin dit boek. Zoek in de alfabetische lijst de plant op waar je iets over wilt weten en in één oogopslag wordt duidelijk in welke maand je er wat mee moet doen: snoeien, voeden, vermeerderen, wat dan ook. Een boek zonder poespas en boordevol praktische adviezen, gebaseerd op twintig jaar informatie verzamelen over honderden tuinplanten. Een super naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier.

Titel: Tuinplantenlexicon
Auteur: Griselda Kerr
Adviesprijs: € 29,95
Aantal pagina’s: 334 pagina’s
Uitgeverij: Noordboek | Hlbooks
ISBN: 9789056157159

Dit prachtige boek ontvang je nu cadeau bij een abonnement op Tuinseizoen magazine.

Liever los kopen? Bestel het boek dan onder andere hier.

4. The Good Plant: Het duurzame kamerplantenen bloemenboek voor binnenshuis

The Good Plant boek

Ben jij dol op kamerplanten, maar lukt het je niet om ze lang levend te houden? Margo Togni helpt je in dit boek om verantwoordelijker met bloemen en planten in huis om te gaan. Zo geniet jij straks langer van je planten en hoef je niet steeds nieuwe te kopen.

Titel: The Good Plant: Het duurzame kamerplantenen bloemenboek voor binnenshuis
Auteur: Margo Togni
Adviesprijs: € 22,95
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050118057

5.  Maak je eigen jungle

Maak je eigen jungle boek

Dit praktische inspiratieboek kan natuurlijk niet missen in deze lijst van boeken voor plantenliefhebbers. Met dit boek nemen tuinavonturier Katja Staring en Anna Kemp van Natuurlijk Buiten je mee op avontuur. Ze tonen je de wonderen en mogelijkheden in jouw tuin met nieuwe inzichten, inspirerende fotografie en talloze tips en trucs. Zodat je straks als ware kenner op safari kunt in je eigen natuurgebied, direct naast de deur.

Anderen lezen ook:  Potroos: Woonplant van de Maand juli

Titel: Maak je eigen jungle
Auteur: Katja Staring
Adviesprijs: € 24,95
Aantal pagina’s: 192 pagina’s
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
ISBN: 9789050117296

6. Balkon – Groen, sfeervol en duurzaam

Balkon sfeervol en duurzaam

Met dit boek breng je je balkon tot leven en vergroot je je woonruimte. Lotte Coers vertelt je alles over biologisch gekweekte buitenplanten, een moestuin en geeft tips voor een bijvriendelijk balkon. Ook lees je hoe je de stijl van je woonkamer kunt doortrekken naar je balkon. Dit
past helemaal in de trend van ‘Greening the City’. De tips in dit boek worden afgewisseld met interviews met onder andere een stadsecoloog en een kok.

Titel: Balkon – Groen, sfeervol en duurzaam
Auteur: Lotte Coers
Adviesprijs: € 20,-
Aantal pagina’s: 112 pagina’s
Uitgeverij: TerraLannoo
ISBN: 9789089898272

Heb jij nog leuke tips voor boeken voor plantenliefhebbers?

Dit artikel bevat affiliate links.