Een grote bos dahlia’s of zinnia’s in combinatie met pompoenen, besjes en appels: de herfst is gezellig! Daarom wat extra inspiratie voor een fijne herfstsfeer op je tuin- of keukentafel. 7 x gezellige herfstdecoraties:

1. Rijke oogst

Een rijkgevulde fruitschaal met allerlei soorten fruit zorgt hier voor een prachtig gezicht. Maar ook de rijke zonnebloemen-, en pompoenenoogst mag niet ontbreken bij deze herfstdecoratie!

Tip Knip een paar bloemen uit de hortensia’s en laat ze drogen op de schaal, je kunt er hierna binnen de hele winter van genieten!

2. Eenvoudig mooi

Herfstdecoraties hoeven echt niet moeilijk te zijn. Een pompoen en wat takjes met rode besjes zorgen al snel voor een mooi tafereeltje. Leg een grote oranje pompoen op de tuintafel, zet wat takken met besjes of rozenbottels in een vaas, vul aan met waxinelichtjes, et voila: de tafel ziet er direct gezellig uit.

3. Welkom vogels!

Maak een gezellig ornament van blad, beukennootjes, pompoenen en lampionnetjes en zorg daarbij ook voor de vogels. Zet er bijvoorbeeld een bakje vogelvoer of pinda’s tussen.

4. Herfstdecoraties waar je vrolijk van wordt

Een boeket in warme herfstkleuren zorgt voor een heerlijke sfeer! De kleur oranje zal je zelfs zo vrolijk maken, dat de kans op een herfstdip minder groot is. Ook van de appeloogst worden wij ieder jaar weer heel erg blij!

5. Pompoen als schaal

In Amerika wordt een pompoen vaak gebruikt als vaas/schaal bij het maken van een herfststuk, wij vinden dit een heel goed idee! Kijk maar eens hoe mooi je bloemstuk kan worden:

Anderen lezen ook:  Maak je eigen kaars!

Bekijk hier een stappenplan voor het maken van een gevulde pompoen. 

6. Lekker bont!

Houd je meer van wat fellere kleuren, wacht dan nog even totdat het blad geel verkleurd is. Combineer het met een gekleurde vaas, rode besjes en een oranje windlicht voor bonte gezelligheid!

7. Kastanjes rapen

Kastanjes horen bij de herfst! Maak er met kinderen een leuke speurtocht van om deze mooie vruchten te vinden. Vervolgens staan ze heel leuk in een schaal op tafel!
Of laat kinderen er met satéprikkers en wol poppetjes of spinnenwebben van maken: gegarandeerd een middag plezier.

Balkon in herfstkleur

Je balkon winterklaar maken? Wacht er nog even mee! Want juist nu, als de zon soms nog aangenaam warm is, is het balkon de beste én kleurrijkste plek om te vertoeven. Je vindt heel veel leuke inspiratie voor het decoreren van je balkon in LandIdee oktober-november.