Recepten

Semifreddo met frambozen en witte chocolade

Toen auteur en blogger Aniek Keijsers voor het eerst haar eigen ijs maakte, ging er een wereld voor haar open. Met het boek IJS & Co wil ze iedereen laten zien dat je geen geoefende ijsmaker hoeft te zijn voor het maken van je eigen ijs. Deze semifreddo met frambozen en witte chocolade is een goed recept om mee te starten. Het recept is zo simpel dat je je bijna afvraagt of het wel lekker is. Je hebt maar een kwartiertje  nodig om het te maken!

Ingrediënten semifreddo 

  • 100 g witte chocolade
  • 100 g frambozen
  • 85 g kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 350 g mascarpone
  • ook nodig: bakblik (20 x 12 cm)

Bereiding Semifreddo met frambozen en witte chocolade

Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 12 cm met bakpapier. Je kunt ook een groter blik gebruiken, maar dan word je semifreddo lager.
Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie.
Prak met een vork de frambozen met 45 gram kristalsuiker in een kom.
Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker tot zachte pieken.
Klop de mascarpone een beetje los en meng met een spatel de slagroom erdoorheen.
Schep de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.
Schep het frambozenmengsel voorzichtig door het chocolade- mascarponemengsel.
Giet in het bakblik en maak vlak aan de bovenkant.
Zet (zonder de bovenkant af te dekken) 1 uur in de vriezer.
Dek af met plasticfolie en zet minimaal nog 5 uur in de  vriezer. Serveer in plakjes.

Geniet ervan!

In LandIdee augustus-september vind je meer heerlijke ijsrecepten uit het boek IJs&Co.

Boek IJS & Co
Auteur Aniek Keijsers
ISBN 9789461432117
Prijs € 20,95
Uitgever Good Cook

Aniek Keijsers combineert sinds twee jaar haar passie voor bakken met haar passie voor fotograferen op haar bakblog Flourgirl.

Bekijk ook: 

lisa

Share
Published by
lisa

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago