Toen auteur en blogger Aniek Keijsers voor het eerst haar eigen ijs maakte, ging er een wereld voor haar open. Met het boek IJS & Co wil ze iedereen laten zien dat je geen geoefende ijsmaker hoeft te zijn voor het maken van je eigen ijs. Deze semifreddo met frambozen en witte chocolade is een goed recept om mee te starten. Het recept is zo simpel dat je je bijna afvraagt of het wel lekker is. Je hebt maar een kwartiertje nodig om het te maken!
Bekleed een bakblik van ongeveer 20 x 12 cm met bakpapier. Je kunt ook een groter blik gebruiken, maar dan word je semifreddo lager.
Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie.
Prak met een vork de frambozen met 45 gram kristalsuiker in een kom.
Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker tot zachte pieken.
Klop de mascarpone een beetje los en meng met een spatel de slagroom erdoorheen.
Schep de gesmolten chocolade door het mascarponemengsel.
Schep het frambozenmengsel voorzichtig door het chocolade- mascarponemengsel.
Giet in het bakblik en maak vlak aan de bovenkant.
Zet (zonder de bovenkant af te dekken) 1 uur in de vriezer.
Dek af met plasticfolie en zet minimaal nog 5 uur in de vriezer. Serveer in plakjes.
In LandIdee augustus-september vind je meer heerlijke ijsrecepten uit het boek IJs&Co.
Boek IJS & Co
Auteur Aniek Keijsers
ISBN 9789461432117
Prijs € 20,95
Uitgever Good Cook
Aniek Keijsers combineert sinds twee jaar haar passie voor bakken met haar passie voor fotograferen op haar bakblog Flourgirl.
Bekijk ook:
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…