IJs is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Vooral dit smakelijke aardbeien-slagroomijs is echt een traktatie! Je maakt het gemakkelijk zelf via onderstaande stappen. Je hoeft er niet eens een ijsmachine voor te hebben!

Ingrediƫnten

500 g aardbeien
150 g suiker
sap van een halve citroen
200 ml volle melk
3 eidooiers
200 ml room

Bereiding aardbeien- slagroomijs

Was en sorteer de aardbeien.
Pureer 400 g aardbeien met 50 g suiker.
Snijd de rest van de vruchten in blokjes en voeg ze toe.
Roer het citroensap door het aardbeienmengsel.
Verwarm de melk (niet koken), roer de eidooiers en de rest van de suiker erdoor heen en meng het door het aardbeienmengsel.
Voeg als laatste de room toe.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de machine ijs van.
Laat het ijs na de bereiding nog 30 minuten verder bevriezen.

IJs maken zonder machine

Maak het aardbeien-roommengsel zoals hierboven beschreven, tot en met het toevoegen van de room, en schep het in een diepvriesdoos.
Zet het ijs 1 uur in de diepvries.
Roer het dan met een vork goed door en zet het terug in de vriezer.
Laat het nog 4 uur in de vriezer staan en roer het elk uur nog eens goed door.

Tip: Zelfgemaakt ijs smaakt heerlijk, maar het kristalliseert wel sneller dan professioneel gemaakt ijs. Serveer het daarom zo snel mogelijk.

Ook lekker: zelfgemaakt waterijsjes!