IJs is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Vooral dit smakelijke aardbeien-slagroomijs is echt een traktatie! Je maakt het gemakkelijk zelf via onderstaande stappen. Je hoeft er niet eens een ijsmachine voor te hebben!

Ingrediënten voor aardbeien-slagroomijs

  • 500 g aardbeien
  • 150 g suiker
  • sap van een halve citroen
  • 200 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 200 ml room

Tip: Aardbeien-slagroomijs smaakt nog lekkerder met verse aardbeien uit je eigen moestuin. Je kan ze eenvoudig zelf kweken met behulp van deze tips.

Bereiding aardbeien-slagroomijs

  • Was en sorteer de aardbeien.
  • Pureer 400 g aardbeien met 50 g suiker.
  • Snijd de rest van de vruchten in blokjes en voeg ze toe.
  • Roer het citroensap door het aardbeienmengsel.
  • Verwarm de melk (niet koken), roer de eidooiers en de rest van de suiker erdoor heen en meng het door het aardbeienmengsel.
  • Voeg als laatste de room toe.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de machine ijs van.
  • Laat het aardbeien-slagroomijs na de bereiding nog 30 minuten verder bevriezen.

IJs maken zonder machine

  • Maak het aardbeien-roommengsel zoals hierboven beschreven, tot en met het toevoegen van de room, en schep het in een diepvriesdoos.
  • Zet het ijs 1 uur in de diepvries.
  • Roer het dan met een vork goed door en zet het terug in de vriezer.
  • Laat het nog 4 uur in de vriezer staan en roer het elk uur nog eens goed door.

Tip: Zelfgemaakt aardbeien-slagroomijs smaakt heerlijk, maar het kristalliseert wel sneller dan professioneel gemaakt ijs. Serveer het daarom zo snel mogelijk.

Ook lekker om zelf te maken:

Anderen lezen ook:  Recept waterkerssalade met halloumi en appel