Categories: NagerechtenRecepten

Rode bessenpudding

Voor 4 personen

Ingrediënten:
-600 gram gemengd rood fruit (bijv. frambozen, bosbessen, bramen)
-60 gramsuiker
-1 el vanillesuiker
-1-2 el maïzena
-300 gramtoastbrood

Bereiding:
Spoel het fruit af en dep het droog. Doe het samen met 200 ml water, de suiker en vanillesuiker in een pan en laat 5 minuten zachtjes koken. Los de maïzena op in wat koud water, doe dit papje bij het fruit en breng alles opnieuw aan de kook.

Haal het fruitmengsel van het vuur en houd 3-4 eetlepels apart.

Snijd de korstjes van het toastbrood af en bedek vier puddingvormen tot de rand met de sneetjes. Giet nu een derde van het hete fruitmengsel over de sneetjes en les er een laagje toastbrood op, herhaal dit nog twee keer. Leg op elke pudding een klein bordje voor extra gewicht, laat afkoelen en zet de puddingen een nacht in de koelkast. Maak de randen los met een klein mesje en stort de puddingen op vier borden. Bedek lichte plekken met de rest van het fruitmengsel en versier de puddingen met de rode aalbessen.

Bereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: circa 12 uur
Kooktijd: 5 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: dessertfruit

Recent Posts

Alles over de tuinhommel

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

11 uur ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 dag ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

6 dagen ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago

Stinsenplanten: Alles wat je wil weten

Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…

2 weken ago