Pompoen in zoetzuur is een heerlijk bijgerecht. Geschikt voor lunch en avondeten.
Deze ingrediënten zijn geschikt voor ongeveer 2,5 l zoetzuur
Schil de pompoen, verwijder draden en zaden, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de citroen en sinaasappel.
Schil ze heel dun (zonder de witte velletjes) en snijd de schillen weer in dunne reepjes of gebruik een zesteur.
Pers citroen en sinaasappel uit.
Breng in een grote pan azijn, suiker, schilletjes, sap, kaneelstokjes en kruidnagels aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat ze glazig en gaar worden.
Zorg dat het mengsel niet kookt, maar tegen de kook aan blijft.
Giet de hete massa in de schoongemaakte potten (zie recept Pompoen chutney) en draai meteen het deksel er op.
Zet ze een paar minuten omgekeerd op een doek, draai ze dan weer terug en laat ze afkoelen.
Wist je dat pompoen een goede vleesvervanger is? Je leest hier waarom.
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…