Categories: ReceptenTaart & Cake

Recept aardbeienvlaai

Half mei, begin juni kunnen we genieten van de  zomerkoninkjes! En wij maken daar natuurlijk een taart van. Dit keer een heerlijke aardbeienvlaai.

Dit recept is geschikt voor een springvorm van circa 20 centimeter.

Ingrediënten voor vlaaibodem
250
 g zelfrijzend bakmeel
20 g boter
1 dl melk
1 el basterdsuiker
1 eierdooier
Enkele druppels vanille-extract

Ingrediënten voor de vulling
3
dl melk
25
gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder zonder suiker
25
gram suiker
400 gram aardbeien

Bereiding vlaaibodem
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de boter en het zelfrijzend bakmeel in een kom. Kneed het tot er een kruimelige massa ontstaat.
Voeg vervolgens de eierdooier, het vanille-extract, de suiker en de melk toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit.
Bekleed de ingevette springvorm met het deeg. (20cm)
Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven in circa 40 minuten mooi gaar.


Bereiding custardpudding
Voorbereiding: spoel een kom goed af met koud water. Maak de kom droog en zet deze in de buurt, zodat je de pudding hier na het koken gelijk in kunt doen.

Doe de suiker en de custardpoeder samen met ongeveer de helft van de melk in een pannetje.
Zet het op een hoog vuur en roer het geheel goed door.
Wanneer het mengsel een gladde massa is, voeg je de overige melk toe.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten doorkoken.
Blijf constant roeren, zo voorkom je aanbranden en klontjes.

 

Giet de custardpudding na het koken gelijk in de koude kom. Laat de custardpudding ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast of een uur in de diepvries.

Afwerking
Verdeel de pudding gelijkmatig over de gebakken bodem.
Snijd de aardbeien in schijfjes en zet deze rechtop in de pudding. Dit geeft een feestelijk effect!

Tip. Ook lekker in combinatie met stukjes rabarber.

Houd je niet zo van custardpudding? Ga dan voor banketbakkersroom!
Houd je wel van custardpudding? Klik dan hier voor nog een heerlijk recept.

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

3 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

4 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

4 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

3 weken ago