Ziet dat er niet feestelijk uit? Deze mini meringues zijn zo gemaakt en erg lekker! Versier ze vervolgens met vers fruit en het worden echte feestgebakjes!

Ingrediënten mini-meringues

  • 2 eiwitten
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • Eventueel wat poedersuiker of vanillesuiker
  • 50 of 250 ml verse slagroom
  • Vers fruit naar smaak (bijvoorbeeld mango, kiwi, aardbei, framboos)

Meringues

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 90 °C.
Zorg voor een vetvrije beslagkom.
Doe hierin de eiwitten en klop deze dan met een staafmixer of handmixer 1 minuut op middelhoge snelheid.
Zet de mixer iets hoger zodra het eiwit wit schuimig wordt en meer volume krijgt.
Blijf mixen tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan.
Schep er vervolgens lepel voor lepel de suiker bij.
Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen; je kunt dit controleren door er even met je vinger aan te voelen; voelt het mengsel nog wat korrelig dan klop je nog verder.
Test aan het eind nog even of het eiwitschuim aan een omgekeerde lepel blijft hangen zonder eraf te vallen, dan is het schuim perfect.

Test geslaagd? Dan is het tijd om de meringues te bakken.
Schep de meringues met een lepel op de bakplaat in 6 kleine rondjes.

Meringues bakken

Bak de meringues circa 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze droog aanvoelen. Ze hoeven niet verkleurd te zijn. Liever niet zelfs.
Laat de meringues volledig afkoelen voor je ze versiert met vers fruit.

Meringues bewaren

In een luchtdichte zak kun je de meringues 5 dagen bewaren.

Anderen lezen ook:  Recept courgettesoep

Serveren

Klop de slagroom stijf met 1 á 2 afgestreken eetlepels suiker (afhankelijk van de hoeveelheid slagroom). Schep de slagroom dan op de meringues.
Was en snijd het fruit in stukjes en leg ze vervolgens op de meringues net voor je de gebakjes serveert.

Bekijk ook het recept van Franse meringue en schuimpjes. Deze recepten kun je ook gebruiken om mini-meringues te maken. Of kijk dit leuke filmpje waar je kunt zien hoe je meringues maakt.