Categories: ReceptenTaart & Cake

Lekkere chocolade-appelpaastaart

Mmmm ziet dit er niet heerlijk uit? De mooie haasjes en konijntjes zorgen ervoor dat deze taart een hele mooi én lekkere traktatie is met Pasen! Was je van plan de worteltjestaart te maken, niet getreurd, Pasen kent gelukkig ook een tweede paasdag.

De chocolade- appelpaastaart is ongeveer voor 6 personen. De ingrediënten zijn geschikt voor een springvorm van 15 centimeter.

Ingrediënten voor het chocoladedeeg
4/5 eetlepels cacaopoeder
200 gram bloem
100 gram zachte boter
4 eetlepels basterdsuiker
2 eierdooiers
Enkele druppels vanille-extract
Koud water

Ingrediënten voor de vulling van de chocolade-appelpaastaart
500 gram appels
25 gram boter
2 theelepels kaneel
50 gram chocolade in stukjes
2 losgeklopte eiwitten
1 eetlepel basterdsuiker

Zo maak je de chocolade-appelpaastaart
1 Verwarm de oven voor op 180 graden. 2 Doe de boter, de bloem en de cacao in een kom. Kneed het tot er een kruimelige massa ontstaat. Voeg vervolgens de eierdooiers, het vanille-extract en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
3 Rol het deeg uit. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm mee te bekleden. (15cm) Zet de springvorm (met deeg) ongeveer 30 minuten in de koelkast. Rol het andere deel van het deeg uit en maak er met uitsteekvormpjes kleine konijntjes en kuikentjes van. 4 Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Doe de helft van de appelblokjes in een steelpan en voeg de boter en het kaneel toe. Laat ze onder af en toe zacht roeren op een laag vuur koken tot ze zacht worden.
5 Voeg de andere helft van de ongekookte appelblokjes toe en laat het geheel afkoelen, roer de chocoladestukjes erdoor. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem en voeg de appels toe. Leg de deeghaasjes en konijntjes erop, bestrijk ze met wat eiwit en bestrooi het eventueel met basterdsuiker. 6 Bak de taart in circa 35 minuten in de voorverwarmde oven tot een heerlijke bruine, krokante chocolade-appelpaastaart!

Fijne paasdagen!

admin

View Comments

  • Leuk gedaan Ellis.

    Hij is vast heel lekker.

    En wat een mooie paastak!
    Gr T.Liny

  • Wat een mooie taart!
    En vast heel lekker.
    En de paastak,heel byzonder.
    Gr T.Liny.

  • Ik heb hem vandaag gemaakt maar in de beschrijving wordt vergeten te zeggen dat je voor het deeg de suiker er ook bij moet doen. Ik was het bijna vergeten. Mijn recept was al van vorig jaar maar precies hetzelfde. Misschien kan het aangepast worden. Ik moet hem nog gaan proeven maar hij ziet er heerlijk uit.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

2 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

3 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

4 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago