Muntijs is en lekker fris ijsje! Voor het maken van dit ijs heb je wel een ijsmachine nodig.

Tip: Dit ijsje smaakt nog lekkerder met zelfgekweekte munt.

Ingrediënten
5 takjes munt, plus wat extra voor de garnering
75 g pure chocolade
250 ml slagroom
500 ml volle melk
150 g suiker

Bereiding muntijs met chocolade
Haal de blaadjes los en wrijf ze in een vijzel tot pulp. Doe er een el suiker bij en stamp goed door.
Verwarm 100 ml volle melk in een steelpan en los de overige suiker hierin op. Zet het vuur niet te hoog.
Laat het vervolgens afkoelen en roer er daarna de overige melk en het pulpmengsel door. Klop dit even op met een garde.
Hak de chocolade fijn en roer dit er ook door. Houd eventueel wat chocolade achter voor de garnering.
Houd je van mooi groen ijs, voeg dan wat druppels kleurstof toe aan het melkmengsel.
Klop de slagroom lobbig en schep dit voorzichtig door het melkmengsel.
Giet in de ijsmachine en laat net zo lang draaien totdat je mooi ijs hebt gekregen.
Bewaar tot gebruik in de diepvries. Schep er bolletjes van en versier met wat mooie topjes munt en gehakte chocolade.

Meer lekkere recepten met chocolade vind je hier!