Op een regenachtige herfstdag is het heerlijk om een warme, geurige maaltijd te koken die ook nog eens heerlijk smaakt. Deze overheerlijke pompoenrisotto is zo’n recept.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram risotto
  • een fles pompoen
  • olijfolie
  • een beetje peper en zout
  • droge witte wijn
  • 1 ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water
  • 150 gram (geraspte) Parmezaanse kaas
  • tijm

Zo bereid je het:

Zet de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en meng in een kom met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten. Keer af en toe om.

Terwijl de pompoenblokjes in de oven staan, kook je 1 liter water en snipper je de ui. Voeg het bouillonblokje toe in het water. Fruit in een pan met olijfolie. Voeg de risotto toe en bak mee terwijl je regelmatig roert. Blus af met de wijn naar smaak. Kook 1 liter water en los een bouillonblokje op in het water. Voeg scheutje voor scheutje het water toe aan de risotto. Wacht tot de risotto het water op heeft genomen en voeg opnieuw water toe. Het kan zijn dat je wat extra water nodig hebt of iets over houdt. Risotto is goed als deze zacht en vol is. Dit kan zo’n 30 minuten duren.

Haal de pompoenblokjes uit de oven en blender de helft glad. Om het wat dunner te maken kan je wat bouillon toevoegen. Meng de pompoenpuree door de risotto en laat nog even pruttelen onder regelmatig omscheppen. Rasp de kaas en meng door de risotto.

Anderen lezen ook:  Recept pompoenpannenkoeken

Serveer met de tijm, de overige pompoenblokjes en bestrooi met de kaas. Smullen maar!