Zin in een gezonde en frisse maaltijd? Ga voor gegrilde groenten! In de zomer kun je gegrilde groenten zowel warm als koud eten.
Dit recept is geschikt voor 6 personen
Ingrediënten voor gegrilde groenten
1 aubergine
1 courgette
250 g groene asperges
2 gele paprika’s
1 prei
250 g kerstomaatjes
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
6 el fijngesneden verse groene kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
2 teentjes knoflook
zout en peper
Bereiding
Maak een marinade van de olijfolie, balsamicoazijn, kruiden naar keuze, uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper.
Snijd de aubergine en courgette in plakken, maak de paprika’s schoon en snijd in parten, maak de prei schoon en snijd in ringen en snijd 3 cm van de onderkant van de asperges.
Voeg de groenten en de tomaatjes toe aan de marinade.
Roer voorzichtig door elkaar want de topjes van de asperges zijn kwetsbaar en de preiringen mogen niet uit elkaar vallen.
Laat 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit de barbecue of de grillpan en rooster de groenten in porties gaar. Je kunt de gegrilde groenten warm of koud serveren.
Dit vind je vast ook lekker: Frittata met lekker veel groenten
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…