De frittata. Een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan, maar o zo lekker is! Maak je restjes groenten op en geniet van dit heerlijke vitaminebommetje.

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

ca. 300 g gemengde groenten (maak je restjes maar op!  Denk  aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes)
scheut olijfolie
6 eieren
1 el mediterrane kruiden
chilivlokken
zeezout

Bereiding frittata

Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig.
Voeg daarna de overige groenten toe en bak ze beetgaar.
Klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten. Laat het eimengsel vervolgens op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer.
Leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt. Het duurt even voordat de frittata gaar is.
De frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas. Serveer als lunchgerecht met boerenbrood en wat aangemaakte sla.

Bereidingstijd: 25 minuten

Misschien vind je een quiche ook wel erg lekker? Lees dan hier een recept voor een quiche met zalm en broccoli. Deze frittata wordt nog lekkerder met groenten uit eigen tuin!