Als je een karamel wilt maken die fris en niet zo machtig is, maak dan deze frambozenkaramel. Frambozen en karamel gaan geweldig samen. De krokante gevriesdroogde frambozen steken mooi af tegen de taaie consistentie van de karamel.
Wrijf de frambozen door een fijnmazige zeef; je hebt 150 g frambozenpuree nodig. Meng de puree, slagroom en boter in een steelpan. Verwarm alles op laag vuur tot de boter is gesmolten. Kook in een andere steelpan de suiker, glucosestroop en het water tot het mengsel een temperatuur van circa 160 °C heeft en net van kleur verandert. Voeg de boterroom in drie porties toe. Roer steeds met een garde. Laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot het een temperatuur van 124 °C heeft, of doe de koudwatertest. Roer af en toe. Bekleed een vorm van circa 20 x 20 cm met bakpapier. Giet de karamel erin en laat hem minimaal 6 uur uitharden op kamertemperatuur.
Snijd de karamel in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade en doop de karamels er voor de helft in. Veeg het teveel aan chocolade van de onderkant en leg de karamels op bakpapier. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover voordat de chocolade stolt.
Choco, noga & fudge
Dit recept komt uit het boek: Choco, noga & fudge | ISBN 9789462501454 | gebonden 112 pagina’s | Forte Culinair
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…