Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Ga voor deze smakelijke appelwalnotencake met speltmeel!

Ingrediënten appelwalnotencake met speltmeel

  • 270 g speltmeel
  • 150 g roomboter
  • 140 ml melk
  • 1 groot ei
  • 70 g suiker
  • 50 g walnoten (gepeld en gehakt)
  • 3 á 4 appels
  • scheutje citroensap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder

Eventueel ingrediënten voor karamelsaus

  • 175 g suiker
  • 40 ml water

Bereiding appelwalnotencake met speltmeel

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.

Doe de boter in een beslagkom en mix los. Voeg de suiker, het ei en citroensap toe en mix het geheel goed door elkaar. Mix als laatste de melk door het mengsel.

Doe het speltmeel, de kaneel en bakpoeder in een andere beslagkom en schep het door elkaar. Schil een appel en snijd hem in partjes. Doe de appelpartjes en de walnoten door het mengsel van speltmeel, kaneel en bakpoeder.

Spatel het droge mengsel door het mengsel van natte ingrediënten (boter, suiker, ei, citroensap en melk) en schep  goed door elkaar.

Schep of giet het beslag in de bakvorm  en verdeel de appelpartjes van de andere twee of drie appels (afhankelijk van de grootte) over het beslag, duw de partjes een beetje in het beslag voor het mooiste effect. Verspreid nog wat walnoten tussen de appelpartjes voor de cake de oven in gaat.

Bak de appelwalnotencake  in circa 40 minuten gaar.

TIP: Giet na het bakken een scheutje karamel over de taart en verspreid nog wat geroosterde walnoten over de cake voor een extra smakelijk effect! Je maakt karamel door suiker en water in een steelpan al roerend op te warmen.

Anderen lezen ook:  Courgettebloemen gevuld met aardappel, kaas en ricotta

Appelcake

Liever aan de slag met ‘gewone’ cake, probeer dan eens onze ronde appelcake.

Bekijk ook:

Appelbladerdeeg hapjes

Bewaarappels