Snijbiet is een ouderwetse, decoratieve bladgroente. De jonge bladeren smaken een beetje als bladspinazie en zijn heerlijk als salade.
De stengels zijn te bereiden als bleekselderij. Behalve de gewone groene snijbiet zijn er ook prachtige rassen met bladstelen in wit, purper, rood, roze, goudgeel en oranje.
Je kunt snijbiet vanaf maart tot en met augustus zaaien. Vervolgens kun je tot november bladeren en stengels oogsten. Snijd bij deze bladplant alleen de jonge, buitenste bladeren af zodat je steeds weer kunt oogsten.
In LandIdee mei-juni vindt je allerlei heerlijke recepten met snijbiet, van salades tot snijbiettaart!
De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…
Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…