Verveel je je nu we veel thuisblijven? Dat hoeft niet! Je kan vanuit huis ook veel leuke activiteiten doen. Wat dacht je van een online vogelcursus of een digitaal bezoek aan een museum? Of geniet van prachtige tuinen en de natuur via video’s. Wij zetten de leukste thuisblijftips voor je op een rij.

Bezoek een museum

Staat een bezoekje aan het Louvre al tijden op je verlanglijstje? Je kan nu ook een virtuele tour volgen. Of ontdek de prachtige werken in een van de Vaticaanse musea. Zo kun je in alle rust de Sixtijnse kapel bewonderen. Voor de National Museum of Natural History hoef je ook niet meer naar Londen toe. Je kan er gewoon vanaf je laptop rondlopen.

Het Nederlandse museum Panorama Mesdag is nu ook online te bewonderen. Volg een audio tour en ontdek de schitterende werken uit de expositie.

Kasteeltuinen Arcen

Op dit moment is Kasteeltuinen Arcen gesloten vanwege het coronavirus, maar de natuur gaat uiteraard gewoon door. Om je toch te laten genieten van deze prachtige tuinen heeft het park besloten om filmpjes te maken. De tuinmannen nemen je mee in de tuin en vertellen wat er in bloei staat en wat nieuw is in de tuinen komend seizoen. Kijk bijvoorbeeld eens dit prachtige filmpje van Lommerrijk:

Volg een online vogelcursus

Nu we veel thuisblijven is de tuin onze favoriete plek. Heerlijk genieten van het groen om ons heen en het geluid van vogels. Zou je graag wat meer over vogels willen leren? Dat kan met de gratis online vogelcursussen van Vogelbescherming Nederland. Juist als je begint met vogels spotten zijn deze cursussen perfect voor jou. In tien lessen leer je veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Aan de hand van tips en weetjes vergroot je jouw kennis over vogels. Zo kun je nog meer genieten van de vogels in je tuin.

Anderen lezen ook:  Stap op de bootbus in WaterReijk

Ben je na de cursus een echte vogelspotter geworden? Lees dan deze 5 tips voor meer soorten vogels in je tuin.

Sla in de moestuin

Start een moestuin

Een moestuin starten is niet alleen een leuke bezigheid, maar ook nog eens lekker. De door jou met liefde gezaaide groenten kun je na een tijd oogsten een heerlijk opeten. Als je nu in mei begint, kun je nog veel planten. Denk aan komkommers, tomaten, augurken, snijbiet, radijsjes, sla, bonen en zelfs ook erwtjes. De website De Tuin op Tafel inspireert je graag met projecten in de moestuin en geeft je tips hoe je start met een moestuin. Zelfs als je geen tuin hebt, kun je op je balkon een moestuin beginnen.

Kookwijsheden

Thuisblijven én toch heerlijk koken

Als je altijd al graag meer wilde koken, dan is het nu het moment. Ga op ontdekkingstocht in de keuken en probeer nieuwe recepten uit. Om je op weg te helpen hebben wij een aantal handige kookwijsheden op een rij gezet. Voor wie graag duurzaam wil koken, zijn deze handige kookboeken een uitkomst. Je leert hoe je kan koken zonder voedsel te verspillen. Zet een heerlijke maaltijd op tafel én help het milieu een handje. Wil je graag meer veganistisch koken? Probeer eens de recepten uit V’GAN Lifestyle magazine.

Hoe kom jij je tijd thuis door?