Verwen je gasten deze kerst met een heerlijke, zelfgebakken taart. Laat je inspireren door de twee recepten van Marike Bol, oprichter van Oh My Pie! De taarten zijn glutenvrij, wat maakt dat ze ook voor mensen met een glutenallergie een feestje zijn om te eten. Daarnaast zijn de taarten ook nog eens geweldig om te zien, haast zonde om hier je mes in te steken!

Wat je nodig hebt voor de Bounty en Berry Pie

Voor de bodem 240 g kikkererwten (uitgelekt), 1 banaan, 50 g kokosrasp, 5 ontpitte medjoul dadels, 2 el agavesiroop, 3 el cacao, 1 el kaneel, 3 el noten, 3 el pompoenpitten
Voor de vulling 400 g kokosyoghurt, 3 el agavesiroop, 5 blaadjes gelatine, scheutje citroensap, 1 tl xanthaangom
Voor de topping 250 g bosvruchten, 1 el sinaasappelsap, 2 blaadjes gelatine

De bereiding van deze taart vind je in de kerstspecial

Oh my pie!

Ingrediënten voor Rosa’s Apple Pie Cheesecake

Voor de bodem 75 g amandelmeel, 75 g (glutenvrije) havervlokken, 5 ontpitte medjoul dadels, 2 tl kaneel, 1 el kokosolie
Voor de amandelspijs 4 ontpitte medjoul dadels, 80 g amandelen of amandelmeel, 2 el sap en rasp van een sinaasappel
Voor de vanillelaag 800 g yoghurt naar keuze, 8 blaadjes gelatine, 4 el agavesiroop, scheutje citroensap, 1 tl vanillearoma of poeder Voor de toplaag 3 elstar appels, 1 el kokosolie, 1 tl kaneel of speculaaskruiden, scheutje citroensap, 1 el kokosbloesemsuiker

Ook de bereiding van deze taart vind je in de kerstspecial

Over Marike en Oh My Pie!

Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Bakken zonder tarwe

Marike begon met een website vol glutenvrije recepten en tips. Inmiddels heeft zij twee kookboeken uitgebracht. Het eerste boek staat vol recepten zonder gluten, lactose en geraffineerde suikers. Het twee boek, ‘Bakken zonder tarwe’, is een ontdekkingsreis langs bijzondere meelsoorten. Het is een boek vol die-wil-je-gelijk-maken-recepten, met tarwe- en glutenvrije tips & tricks. Marike Bol bewijst dat gluten-, tarwe- en lactosevrij geen straf hoeft te zijn, integendeel zelfs… De Oh My Pie! recepten verbinden mensen, met (maar zeker ook zonder) voedselallergie.