Pepernoten worden vaak verward met de knapperige kruidnootjes. Maar als je de échte pepernoten wilt maken, ga dan voor deze:

Ingrediënten pepernoten
250 g vloeibare honing of schenkstroop
1 ei
1 el speculaaskruiden of koekkruiden
1 tl gemalen anijszaad
snufje zout
300 g zelfrijzend bakmeel

pepernoten

Bereiding pepernoten
Meng de honing (of stroop), ei, speculaaskruiden, anijszaad en het zout door elkaar.
Zeef het bakmeel en voeg dit toe.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in folie of doe het in een boterhamzakje, laat het ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen.
Rol het deeg uit tot een circa 8 mm dikke plak.
Snijd het in deeg in vierkantjes, de maat bepaal je uiteraard zelf.
Leg de pepernoten op de bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten mooi bruin.

Toch liever kruidnootjes? Het recept vind je hier!