Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral thuis. De meeste ongelukjes gebeuren namelijk in huis, bijvoorbeeld bij het schoonmaken of tijdens het spelen met de kinderen. Al ben je nog zo voorzichtig, je kunt ongelukjes in huis nooit helemaal voorkomen. Maar wat zijn nou typische ongelukjes in huis? Bij welke activiteiten moet je extra oppassen? Je leest het hieronder.

Ongelukjes met de stofzuiger

Voor iedereen die wel eens schoonmaakt, zijn ongelukjes in huis maar al te herkenbaar. Je bent bijvoorbeeld aan het stofzuigen en stoot onoplettend in je enthousiasme een vaas van tafel die in tienduizend stukjes breekt. Of je hebt maar één stofzuiger in huis en moet hem van boven naar beneden zeulen. Je bent er bijna, maar mist toch net dat ene treetje of stapt op rommel en valt met stofzuiger en al van de trap.

Over rommel gesproken

Het is normaal al een bron van ergernis en zeker als je er over struikelt: rondslingerend wasgoed en andere spullen op de trap, zoals speelgoed van je kinderen. Je kijkt er telkens naar als je er langs loopt en weet dat je het eigenlijk eerst moet opruimen. Toch kies je ervoor om er weer langs te lopen met een hoog risico op een valpartij.

Uitglijden over een natte keuken- of badkamervloer

Het laatste onderdeel om schoon te maken is vaak de vloer. Hoewel we het eerder hadden over trucjes om je badkamer goed schoon te krijgen, is het uitglijgevaar het hoogst als de vloer wordt schoongemaakt. De vloer is nog een beetje nat en daardoor dus glad. Uitglijden over een natte vloer is een veelvoorkomend ongelukje in huis.

Anderen lezen ook:  Mooie kamerplant: Kentiapalm (Howea forsteriana)

Spelen met huisdieren

Huisdieren en spullen gaan ook niet altijd goed samen. Je bent lekker met je hond aan het spelen en hij zwaait wild met zijn staart. Daar gaat je glas rode wijn van de salontafel over het witte kleed. Dat is iets wat ook kattenliefhebbers zullen herkennen. Want welke kattenliefhebber heeft er nooit een vaas zien sneuvelen omdat een kat je hele huis als één groot klimrek ziet? Lees hier handige tips voor het creëren van een hondvriendelijke tuin.

Een bal door de ruit

Met kinderen spelen in huis is ook vragen om moeilijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld lekker aan het voetballen, maar helaas schuilt er niet in alle kinderen een nieuwe Messi of Ronaldo. De bal mist het doel en gaat vol door de ruit heen. Had je maar je opstalverzekering uitgebreid met een aanvullende glasverzekering.

Kapotte elektronica

De kans is groot dat jouw kinderen veel in de weer zijn met een smartphone of tablet. Kinderen laten het apparaat uit onhandigheid nog wel eens vallen. Kijk goed binnen je woonverzekering of schade aan apparatuur wordt vergoed en let op draagbare elektronica.

Brandwonden

Brandwonden loop je helaas ook heel makkelijk op in huis. Je let bijvoorbeeld even niet op en draait in plaats van de koude de hete kraan open en verbrandt je handen. Of je probeert een schaal uit de oven te halen en raakt de hete bovenkant aan van de oven. Een klassieker, maar wel een vervelende.

Ongelukjes in de tuin

Niet alleen in huis, maar ook in de tuin gebeuren veel ongelukjes. Het terras is bijvoorbeeld verraderlijk glad doordat het geregend heeft, of doordat er blaadjes op liggen. Of je gaat onderuit over een gladde vlonder of trap. Bovenstaande ongelukjes in huis gebeuren helaas maar al te vaak. Dus wees voorzichtig!

Anderen lezen ook:  Een scheef huis, scheurt niet

Dit artikel betreft een samenwerking