Is schoonmaken niet bepaald jouw hobby? Met deze schoonmaaktrucjes voor de badkamer wordt het een stuk gemakkelijker om je huis op orde te houden.

1. Helder douchegordijn

Last van schimmelvlekken op je douchegordijn? Je kan ze eenvoudig verwijderen met natron en een borstel. Verwijder de vlekken en gooi het gordijn daarna in de wasmachine. Dood vervolgens alle bacteriën door het gordijn in een badje van azijn of citroensap te leggen. Voorkom schimmel door je douchegordijn voordat je ‘m de eerste keer ophangt te behandelen met zout water.

2. Schoonmaaktrucjes voor een frisse badkamer

Gooi je schillen van sinaasappels vaak weg? Niet doen. Ze kunnen handig zijn voor in de badkamer. Wrijf geëmailleerde
wasbak of de kranen ermee af en het kalk en vuil verdwijnt. Bovendien ruikt je badkamer erna heerlijk fris.

3. Badkamertegels reinigen

De tegels in je badkamer kunnen na verloop van tijd wat dof worden door kalk en restjes zeep. Een van de snelste schoonmaaktrucjes is om je tegels schoon te maken na een heet bad. Door de waterdamp wordt namelijk al veel van het vuil losgeweekt, waardoor het gemakkelijk kan verwijderen.

Douche

4. Douchekop snel kalkvrij

Geen zin om je douchekop los te schroeven? Dat hoeft ook niet. Vul een ballon of diepvrieszakje met een mengsel van water en azijn en trek dit over de douchekop heen. Maak het vast met een elastiekje. Laat het zakje of de ballon een nacht weken en je douchekop is de volgende dag kalkvrij.

5. Schimmel verwijderen

Heb je schimmel in de badkamer? Verwijder het eenvoudig met een mengsel van azijn en water.

Anderen lezen ook:  Blaadjes van kamerplanten poetsen met bier

6. Helder zicht in de spiegel

Een beslagen spiegel na het douchen is natuurlijk niet handig, als je je gezicht en haar wilt verzorgen om ’s ochtends snel de deur uit te gaan. Daar is een slim trucje voor!

Heb je ’s ochtends na het douchen ook zo’n last van een beslagen spiegel in de badkamer? Met een druppeltje shampoo of afwasmiddel los je dit probleem snel op: veeg het uit over de spiegel en je hebt weer helder zicht!