Met een boeket tulpen haal je het voorjaar in huis! Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je boeket. Daarom geven je we 6 tips om langer van je tulpen te genieten.

1. Kies de juiste vaas

Tulpen groeien in de vaas vaak nog wat door. Houd daar bij de keuze van de vaas rekening mee en zorg ervoor dat je vaas hoog genoeg is.

Tulpentips

2. Laat je tulpen zich volzuigen

Zet je tulpen eerst even een uurtje in papier of folie in de vaas. Ze zullen zich dan vol water zuigen en mooi recht worden. Als je het juist mooi vindt als ze wat hangen, kun je deze tip overslaan.

3. Schuin afsnijden

Snijd, net als bij andere bloemen, de stelen schuin af en haal zeker 5 cm weg. Gebruik het snijbloemenvoedsel dat je bij het boeket hebt gekregen. Zo houd je jouw boeket langer mooi.

4. Koud water is het best

In tegenstelling tot andere bloemen, doen tulpen het beter op koud water. Zet ze in een kleine laag koud water van ongeveer 5 cm. Zorg er daarnaast voor dat er geen blad in het water hangt en haal overtollig blad weg.

Tulpen

5. Een goed plekje

Om langer van je tulpen te genieten zet je ze op een goed plekje in huis. Een koele plek, uit de felle zon, is in de regel het beste. Bloemen hoor je nooit pal in de zon te zetten, daar kan geen enkel boeket tegen. Plaats je boeket ook niet in de buurt van rijpend fruit. Door het ethyleengas dat rijpend fruit produceert, zullen je bloemen sneller verwelken.

Anderen lezen ook:  Voorjaarsschoonmaak

6. Groeien ze krom?

Wikkel ze in bakpapier (dat neemt geen water op) en zet ze een uurtje of drie in een laagje water op een koele plek weg. Snijd dan weer een stukje van de steel af en zet ze opnieuw in de vaas.

Je kan ook met een naald een klein gaatje prikken aan de bovenkant van de tulpen. Daarmee voorkom je dat ze gaan doorgroeien en gaan hangen. In het bovenstaande filmpje zie je hoe je dat het beste kan doen.

Bekijk hier meer tips om een boeket langer fris te houden. Geniet ook van tulpen in je tuin!

LandIdee nieuwsbrief

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.