Bloemen kun je natuurlijk in een mooie vaas op tafel zetten, maar het kan origineler. In de kringloop vind je allerlei prachtige pareltjes waar je een prachtig bloemstuk in kan zetten. Spullen uit de kringloop zijn niet alleen vaak een stuk goedkoper, maar ook beter voor het milieu door het hergebruik. Laat je inspireren door de volgende blikvangers.

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar een oude vogelkooi kan een prachtig decoratiestuk zijn voor bloemen. Kijk maar naar het voorbeeld in de openingsfoto.

Creatief hergebruik met oud servies

Maak een aantal snijbloemen korter en plaats deze in een oud (kristallen) glas. Zet meerdere glazen van verschillende hoogtes bij elkaar om een mooi geheel te vormen.

Naast glazen kun je nog meer oud servies gebruiken voor een origineel bloemstuk, zoals de kan hieronder.

Ook een oude theepot kan je creatief hergebruiken als origineel bloemstuk. Om alles opnieuw te gebruiken, kun je de deksel van de theepot als decoratie tussen de bloemen plaatsen. Lijm deze vast op een stevig stokje en zet het ertussen.

Regenlaars als origineel bloemstuk

Als je het leuk vindt om zoveel mogelijk spullen te hergebruiken of als je houdt van originele creaties, gebruik dan eens een oude regenlaars als bloempot.

Verticaal tuinieren

Heb je weinig ruimte in je tuin? Dan is verticaal tuinieren een handige oplossing. Bevestig een houten pallet aan je muur of schutting en hang hier je planten aan op. Eventueel kun je de pallet schuren en verven in het strak wit of in een vrolijk kleurtje.

Anderen lezen ook:  Tuinversiering maken: een uil van hout

Een andere oplossing als je weinig plek hebt, is om in de hoogte te gaan werken. Wikkel sterk jute touw om glazen flesjes en lijm deze vast met een lijmpistool. De flesjes kun je vullen met bloemen en aan het touw ophangen.

Heb je geen glazen flesjes liggen, maar wel plastic flessen? Ook die kan je gebruiken. Vul ze met wat potgrond en zet er bovenin een vetplant in.

Creatief hergebruik uit de kringloop

In de kringloop kun je vaak allerlei kleine glazen potjes vinden. Zet er een paar naast elkaar en vul deze met kleine bloemen.

Ook leuk is om een glazen pot te vullen met kleine droogbloemen.

Heb jij zelf een creatieve manier om een bloemstuk neer te zetten? Deel het met ons via #gemaaktmetlandidee.