Deze wittekoolsalade is een heerlijke winterse salade boordevol vitamines. Zo kom jij de wintertijd gezond door!
Voor 4 personen
Ingrediƫnten wittekoolsalade
1 kleine witte kool (circa 1 kg)
zout
1 ui
120 g gerookt spek
2 el plantaardige olie
3-4 el witte wijnazijn
100 ml vleesbouillon
1-2 tl komijn
peper (uit de molen)
dilletopjes voor de garnering
Bereiding wittekoolsalade met spek
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, deel de krop in vieren en snijd de stronk wigvormig eruit.
Schaaf de kool met een groenteschaaf fijn of snijd hem in dunne reepjes.
Doe hem in een kom en meng of kneed er wat zout goed doorheen.
Pel de ui, halveer hem en snijd hem in reepjes.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Fruit beide 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met de azijn en de bouillon, voeg de komijn toe, kruid met peper en giet dit mengsel over de witte kool.
Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 1 uur intrekken.
Breng de salade voor het opdienen nog eens op smaak, schep hem in kommen, garneer met dille en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 3 minuten | Rusttijd: circa 60 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…