Bladerdeeghapjes zijn eenvoudig te maken en je kunt er alle kanten mee op. Deze hamtasjes met champignons zijn zeker geschikt voor het paasmenu!
voor 4 personen
Maak de champignons schoon en hak ze grof.
Pel de ui en hak hem fijn.
Snijd de peterselie fijn.
Meng de champignons met de ui en de peterselie.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het champignonmengsel kort aan.
Roer de bloem door een beetje water en voeg dat toe.
Leg de vier plakjes ham elk op een helft van de vier bladerdeegplakjes en verdeel daar het champignonmengsel over.
Vervolgens vouw je de plakjes dicht.
Snijd met een deegwieltje 8 repen uit het vijfde plakje bladerdeeg en garneer de tasjes daarmee.
Bak de tasjes 15-20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Ook lekker voor bij de paasbrunch is een spinazierol. Wij leggen je uit hoe je hem kunt maken.
Het bladerdeeg voor hamtasjes en andere gerechtjes kun je makkelijk zelf maken. In de Landidee van Maart-April 2019 leggen Michaela en Florian Guggenbichler precies uit hoe je dat aanpakt. Daarnaast zijn er nog meer recepten te vinden voor Pasen. Veel bakplezier!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…
View Comments
Waar is de ham in de hamtasjes?
Beste Dini en Fennie, oeps,wat slordig! Het is een beetje mosterd (of ham ;) na de maaltijd, maar we hebben het recept aangepast.