Met bladerdeeg kun je werkelijk alle kanten uit: van een hartige spinazierol tot gehaktbroodjes of juist zoete appelflapjes. Wij vinden het vandaag tijd voor de spinazierol, daarom hieronder het recept van dit heerlijke gerecht.

Dit recept is geschikt voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten I Kooktijd: 5 minuten I Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten spinazierol

  • 1 lap bladerdeeg (circa 40 x 60 cm, 250-275 g)
  • 200 g babyspinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 8-10 cocktailtomaten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g feta
  • zout
  • peper

Spinazierol maken

Leg het uitgerolde deeg op een schone theedoek.
Was de spinazie, pel en snipper de sjalotten en de knoflook en snijd de cocktailtomaten in vieren.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en tomaten.
Voeg tenslotte nog kort (1-2 minuten) de babyspinazie toe.

Laat het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het over het uitgerolde bladerdeeg.
Verkruimel de feta over de vulling en strooi er zout en peper over.
Rol het bladerdeeg voorzichtig op en vouw de uiteinden over de rol heen dicht.
Leg de spinazierol op een met bakpapier bekleed bakblik en bak hem in circa 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.

Spinazierol maken

Paasbrunch

Gerechten met bladerdeeg zijn lekker als lunch, bijgerecht of avondeten. Of wat dacht je van bladerdeeghapjes voor een feestelijke paasbrunch! In LandIdee maart-april vind je heel veel leuke recepten.

LandIdee maart-april

Zelf bladerdeeg maken

Laat de diepvriespakjes bladerdeeg eens liggen en ga zelf aan de slag. In dezelfde LandIdee leggen Michaela en Florian Guggenbichler precies uit hoe je dat aanpakt. Veel bakplezier!

Dit recept past ook goed bij de Nationale Week Zonder Vlees.