zomerboeket

2. Feestelijke (welkomst)drankjes

Drinken is belangrijk tijdens een tuinfeestje. En denk dan niet alleen aan alcoholische dranken, nee juist niet. Maak bijvoorbeeld een van deze heerlijke non-alcoholische cocktails of ga voor een limonadetap met home-made rabarberlimonade, aardbei-limonade of fruitwater. Wil je het helemaal feestelijk aanpakken? Wacht je gasten bij de poort op met een welkomstdrankje!

tuinfeestje organiseren

3. Genoeg stoelen en tafels

Zorg voor genoeg stoelen en tafels, leen ze eventueel bij buren, vrienden of familie. Zorg dat iedere gast kan zitten of rond een sta-tafel kan staan. Houd je van een vintage of retro sfeer? Ga voor verschillende oude stoelen.

tuinfeestje organiseren

4. Eten, eten, eten!

Eten mag uiteraard niet ontbreken in dit rijtje! Zorg voor een gevarieerd menu, zodat iedereen geniet! Vlees, vis, vegetarisch, fruit, salade… Wil je echt samen het feestje organiseren? Vraag dan aan iedereen om wat eten en drinken mee te nemen. Ga je barbecueën, zet dan uiteraard de bbq op tijd aan en houd het veilig. Bekijk hier een aantal leuke bbq-recepten.

Anderen lezen ook:  Genieten in de tuin met een barbecue en loungeset!

watermeloen ijsjes

5. Zorg voor een dessert

Een tuinfeestje of bbq is pas echt een feestje als je het kan afsluiten met een dessert! Trakteer op een warme dag bijvoorbeeld een zelfgemaakt ijsje of fruit in de vorm van een ijsje. Is het wat koeler, serveer dan warm gebak!

Egel van fruit

6. Denk aan de kinderen

Komen er kinderen? Maak het dan ook voor hen leuk, zorg voor wat om mee te spelen of vraag de ouders dit zelf mee te nemen. En trakteer ze op een gezonde traktatie!

 

sfeerverlichting in de tuin

7. Sfeerverlichting

Een lichtje in een donkere tuin zorgt al direct voor sfeer. Kies voor subtiele verlichting zoals deze Consol Solar Jar lampen. Ze werken op zonne-energie. Kijk hier voor meer sfeervolle tuinverlichting!

8. Warmte

Later op de avond kan het soms snel afkoelen, naar binnen verhuizen is niet gezellig, dus zorg voor warmte. Denk aan een vuurkorf, heater of plaids!

9. Vergeet de vlaggen niet

Last but not least: vergeet de vlaggen niet op te hangen. Dit zorgt direct voor een feestelijke sfeer.

Veel plezier met jouw tuinfeestje of bbq! Laat je ons weten hoe jouw feestje was?

    Jan

    Ik heb echt weer zin in de zomer. Waarom? Omdat ik dan 30 word en mijn verjaardag in de tuin ga vieren. Het is inderdaad erg belangrijk genoeg tafels en stoelen te hebben, want ik nodig veel vrienden uit. Verder is lekker eten mijn topprioriteit.


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*