Voor 4 personen
INGREDIENTEN: 4 kipfilets (circa 120 g per stuk), 2-3 el zonnebloemolie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, zout, cayennepeper,300 g jonge snijbiet, 200 9 jonge zuring, 1 komkommer, 2 lente-uitjes, 2 takjes peterselie, 20 g zonnebloempitten
Voor de dressing:
4 el zonnebloemolie, 2-3 el citroensap, 1 tl honing, zout
Bereiding: Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Meng de olie met paprika- en kerriepoeder, wat zout en cayennepeper en bestrijk het vlees ermee. Leg het vlees op de hete grill en bak het 10-12 minuten op een middelhoog vuur, draai het af en toe om. Was de snijbiet- en zuringbladeren en droog ze in een slacentrifuge- of laat ze goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de peterselie grof. Rooster de zonnebloempitten 1-2 minuten in een aluminiumschaaltje op de grill en laat afkoelen. Meng voor de dressing de olie met citroensap en honing en breng met zout op smaak. Verdeel de snijbiet en zuring over de borden en leg de komkommerschijfjes erop. Snijd het vlees in plakken, schik het op de salade en bestrooi met de lente-uitjes, peterselie en zonnebloempitten. Druppel de dressing erover en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Grilltijd: 12 minuten
De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…
Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…