Kwark kun je heel gemakkelijk zelf maken. Verwarm hiervoor 2 liter verse melk heel langzaam bij een temperatuur van 30 graden. Roer er zodra de melk opkookt vijf eetlepels citroensap door en haal de pan van het vuur. Laat de melk minstens vier uur op een warme plaats staan. Nu zijn de vaste bestanddelen van de vloeibare gescheiden. Leg een theedoek in een zeef, schenk de inhoud van de pan erin en was de kwarkmassa onder koud water af. Goed uit laten lekken en uitpersen!

admin

View Comments

Share
Published by
admin
Tags: zuivel

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

4 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

5 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

6 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

2 weken ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

3 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

3 weken ago